Eclere cu capsuni si ciocolata

de Ligia Bxl in Prajituri, 18 Feb 2011 | 7568 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr cojile de eclere:
  • 300 ml de apa
  • 150 ml de ulei
  • putina sare
  • 5 oua
  • faina cat cuprinde
  • ptr crema:
  • 500 ml de lapte
  • o jumatate de cana de zahar
  • 5 linguri de amidon
  • o jumatate de pachet de unt
  • o fiola de esenta de vanilie
  • cateva capsuni
  • ptr ornat:
  • ciocolata topita
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu capsuni si ciocolata:

Cojile se fac astfel: se fierbe apa cu uleiul si putina sare, apoi se pune faina cat cuprinde sa fie o coca nici prea tare nici prea moale. Se da la racit.

Intre timp se face crema astfel: se pune laptele la fiert cu zaharul,dupa ce a fiert se ia o cana din laptele fiert si se amesteca bine cu amidonul apoi se toarna in restul de lapte in fir subtire si se lasa sa se ingroase amestecand continuu sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat se da de pe aragaz si se pune untul, esenta de vanilie si dupa racire capsunile tocate.

Dupa ce s-a racit coca ptr coji se pun pe rand oualele si se amesteca bine apoi cu o punga se formeaza bastonase in tava cu foaie de copt. Se dau la copt, nu se deschide aragazul in timpul coacerii ptr ca se lasa cojile, iar cand sunt gata se intredeschide cuptorul si se mai lasa 5 minute ca sa nu se lase cojile.

Se taie fiecare coaja de eclere pe mijloc si se umplu cu crema de capsuni,pe deasupra se orneaza cu ciocolata topita(daca ciocolata topita e prea tare se inmoaie cu putin lapte si putin unt)si peste ciocolata se pun capsuni trase in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Profiterol