Ecler cu crema de vanilie si frisca

de Sim0na in Prajituri, 14 Ian 2014 | 4378 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 50 g ulei
  • 250 ml apa
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingura zahar
  • 3 oua
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte dulce
  • 200 g unt
  • Pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler cu crema de vanilie si frisca:

Apa am pus-o la fiert impreuna cu uleiul, untul, zaharul si sarea. Cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat faina toata  odata. Am amestecat bine-bine cu o lingura de lemn, pana aluatul se desprindea de pe fundul vasului. Am lasat aluatul sa se racoreaca putin, apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Cu ajutorul unui pos, am spritat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mic pentru cca 20-25 minute. Apoi am oprit focul si am lasat cojile in cuptor pentru inca vre-o 30 minute. Am lasat cojile sa se raceasca bine.

Intre timp am pregatit crema: am frecat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana s-a albit si a devenit ca o crema. Am pus faina in ploaie, si am amestecat bine. Treptat am incorporat laptele si am pus vasul pe foc mic, lasand sa fiarba pana s-a ingrosat ca o budinca. Am adaugat untul taiat cubulete si am amestecat pana s-a topit, rezultand cu crema legata. Am lasat crema sa se raceasca.

Smantana impreuna cu zaharul vanilat le-am batut cu mixerul, pana s-a intarit.

Cojile le-am taiat pe lung, iar pe partea de jos, cu posul am pus un strat de crema si unul de frisca. Am acoperit cu cealalta jumatate, am pudrat cu zahar vanilat si le-am dat la rece.

Am papat cu mare pofta!!

Sursa: Miha (http://www.dulciurifeldefel.ro/eclere-cu-crema-de-vanilie-si-frisca/)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie