Ecler

de mamaieelena in Prajituri, 6 Iul 2011 | 7681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru eclere:
  • 250 mlapa
  • 100 gr.margarina
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 1 lingura zahar
  • Crema:
  • 1 plic cu crema de la Dr.Oetker care se face la rece
  • 300 ml lapte rece
  • 1 ciocolata de 200 gr.amaruie
  • 2 linguri cu lapte

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler:

Intr-o cratita am pus apa cu zaharul, sarea si margarina la foc si cand a clocotit am pus faina toata odata si am amestecat vertiginos, sa nu ramana cocoloase. Se pune la rece (eu am pus-o intr-o cratita cu apa rece). Cand s-a racit am pus ouale pe rand avand grija sa nu punem pe celalalt ou decat dupa ce a fost bine incorporat cel dinainte. 

Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie cerata si cu mana umeda cu apa se fac eclerele (eu nu am posh) Le-am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa pana la coacere. Se lasa sa se raceasca (eu le-am facut cu o zi inainte).

Crema: laptele rece din frigider se pune in bol impreuna cu crema pudra se va bate cu mixerul 3 minute. Ciocolata cu laptele se pun pe foc mic sa se topeasca si amestecam bine pana se topeste toata ciocolata si lasam deoparte ca sa ne ocupam de eclere pe care le vom taia la jumatate pentru a fi umplute cu crema. Eu am pus ciocolata pe deasupra cu pensula de silicon .

Au fost delicioase.Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Cris2711 1

14.07.2011, 11:56

pe gustul meu

jolygina 1

18.07.2011, 07:17

preferatele mele

vickyduta 1

10.02.2012, 15:00

Adorate, sunt cele mai bune prajituri, felicitari arata ca pe vremuri minunate.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si budinca