Un preparat traditional chinezesc care se prepara in ajunul anului nou
Se amesteca faina, apa clocotita si sarea si se framanta foarte bine, apoi coca se imparte in doua si se da forma unor colacei, ce se invelesc cu o folie alimentara si se lasa la odihnit 20 minute.
Carnea se da prin masina de tocat, se pune intr-un castron mare si se amesteca cu ceapa verde, ghimbirul, varza chinezeasca, cateii de usturoi, toate tocate marunt cu cutitul, se adauga si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.
Se ia coca si fiecare colacel se imparte in 16 si se intinde aluatul cu sucitorul in forme rotunde de circa 1 mm.
In centrul fiecarui disc de aluat se pune cate o lingura din compozitie, marginile se umezesc cu apa si se lipesc, formand galuste.
Intr-o tigaie mare se pune putin ulei se incinge tigaia se asaza galustele, apoi se adauga 200 ml apa, se acopera cu un capac, se lasa pe foc pana scade apa, apoi se da la o parte capacul si se mai lasa coca pana se rumeneste putin.
Se poate servi ca atare s-au cu un sos picant