Dulceata/gem de mere,pere si gutui

de ramo_cata in Dulceata / Gem, 4 Noi 2009 | 40727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere 
  • 1 kg pere
  • 1 kg gutui
  • 1.5 kg zahar
  • 250ml apa
  • sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata/gem de mere,pere si gutui:

Am curatat fructele de coaja si le-am dat pe razatoarea mare.Le-am pus intr-o cratita,am adaugat zaharul,sarea de lamaie si apa,le-am amestecat si le-am pus la fiert,prima jumatate de ora le-am fiert la foc mare(mestecand din cand in cand sa nu se prinda pe fundul cratitei) apoi inca o jumatate de ora la foc mic.mi-au iesit 3 borcane de 400gr si unul de 800 gr...e delicios!!!

TIPS-URI

1

sarea de lamaie poate fi inlocuita cu zeama de lamaie,eu nu am avut in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata/gem de mere,pere si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ramo_cata 1

05.11.2009, 23:32

michelle,anca este tare buna..are o aroma mai speciala decat cea de gutui..

liana_geicu 1

15.11.2009, 21:06

sunt tare curioasa cum este ....eu credeam ca cea de gutui este cea mai buna...

ramo_cata 1

16.11.2009, 12:45

si eu am fost curioasa si am incercat-o..e la fel de buna ca cea de gutui

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni