Dulceata din flori de salcam

de Ina in Dulceata / Gem, 26 Mai 2015 | 4174 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac, dar sigur nu va fi si ultima data.
Daca aveti salcam in apropiere este pacat sa nu incercati aceasta dulceata. Este fina, cu o aroma deosebita .
Sursa : retetele Liei si ale Violetei Postolache, carora le multumesc! :-*

 

INGREDIENTE

  • 600 g flori de salcam
  • 1,2 l apa
  • 1 kg zahar
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • o lingurita pudra de vanilie
  • 2 lingurite cu sare de lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Desprindem cu mana florile de salcam de pe ciorchine  si le spalam bine in multa apa rece.

Punem la fiert zaharul si apa, iar cand se leaga un sirop (cand incepe sa fiarba ca o spuma) adaugam florile de salcam, coaja si zeama de lamaie, apoi pudra de vanilie. Amestecam bine si adaugam sarea de lamaie. (Eu am adaugat 2 lingurite, intrucat imi place dulceata usor acrisoara , mi se pare ca astfel se simte mai bine si aroma salcamului).

Lasam sa fiarba pana capata consistenta mierii  de albine (sa nu se dizove picaturile in apa ) 

Turnam dulceata fierbinte in borcane curate  si uscate la microunde, capsam si intoarcem borcanele cu capacul in jos, lasandu-le asa pana ce dulceata se raceste (eu le-am lasat  pana a doua zi). Nu este nevoie sa mai sterilizam, dulceata se va pastra astfel cativa ani, la loc racoros. 

TIPS-URI

1

Nu va temeti daca veti avea prea mult sirop cand adaugati florile de salcam. La fierbere siropul mai scade, iar prin racire vor absoarbe si florile destul de mult sirop, astfel incat consistenta va fi perfecta .

2

Daca veti face sirop mai putin, dulceata va fi prea ... uscata.

3

Din cantitatile date mi-au iesit 5 borcanele de 340 g ( din acelea in care se gasesc ciuperci conservate )

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

27.05.2015, 11:51

Si eu vreau sa fac odata dulceata asta.. dar mereu sunt in contratimp cu salcamul )

Ina 1

27.05.2015, 17:51

Era cat pe ce sa ratez si eu salcamul, Simona!

Micutza Luana 1

05.06.2015, 13:56

si eu vreau sa vad cum e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese