Dulceata din ceapa rosie si galbena

de Panacris in Conserve, 3 Apr 2019 | 6363 vizualizari

 

O dulceata mai altfel, dulceata de ceapa se consuma simpla pe paine prajita cu branza, sau langa foie gras, terine de carne, friptura de rata/pui, legume sau chiar chiftele.
A dulceata all season :D :))) Spor si pofta buna! ;) 
 

 

INGREDIENTE

  • ceapa rosie si galbena 1,5 kg,
  • unt cca. 100 g,
  • ulei de masline 30 ml,
  • oţet balsamic 250 ml,
  • zahar brut cca. 250 g,
  • sare Hymalaya 1 lingurita,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • piper proaspat macinat ½ lingurita,
  • mix de piper (rosu, verde, negru si coriandru) de la Kotany 1 lingura.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din ceapa rosie si galbena:

Ceapa se curata si se taie fideluta, va recomand sa folositi robotul de bucatarie sau o razatoare, electrica ar fi recomandabila, dar se poate folosi si cea uzuala.

Intr-un vas cu fundul gros se pune untul si uleiul de masline la foc mediu neacoperit cca. 5 minute, pana se infierbanta, apoi se adauga ceapa, mi-ul de piper, foaia de dafin şi sarea, amestecandu-se pana se incorporeaza in grasime.

Se lasa la sotat la foc mic, cca. 15 minute pana ce ceapa devine translucida, apoi se adauga zaharul, piperul macinat si se lasa la gatit semiacoperit, la foc mic cca. 30 minute, amestecandu-se din cand in cand ca sa nu se arda ceapa.

Apoi se adauga otetul balsamic si se mai lasa la gatitt cca. 10 minute la foc mediu, semicoperit.

Dulceata se pune fierbinte in borcane micute de maxim 300 ml, sterilizate, se inchid ermetic, apoi se pune la dunst cald, cu capacul in jos, pana a doua zi.

Dulceata de ceapa se consuma simpla pe paine prajita cu branza, sau langa foie gras, terine de carne, friptura de rata/pui, legume sau chiar chiftele.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie, dupa ce se deschide se pastreaza in frigider maxim doua saptamani ;) dar va asigur ca o data deschis borcanul cu dulceata de ceapa se va consuma in maxim doua zile :D ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din ceapa rosie si galbena" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ceapa II