Pasta de corcoduse verzi pentru iarna

de susu in Conserve, 8 Dec 2010 | 17420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • corcoduse verzi, acre, 2-3 kg, cat doriti
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de corcoduse verzi pentru iarna:

Inlaturam corcodusele patate sau stricate, le spalam bine si le punem intr-o oala cu apa cat sa le acopere putin, sa aibe loc sa fiarba. Cand incepe sa se desprinda samburele de pulpa le strecuram si inlaturam samburii. Se pun in pungi la congelator cu tot cu zeama in care au fiert sau in sticle pentru iarna ca sa economisim spatiul din congelator. Borcanele sau sticlele se spala si se clatesc bine apoi se oparesc cu apa fiarta. Se usuca borcanele si apoi se umplu cu pasta calduta, se inchide capacul cu putere si se pun in paturi pana a doua zi. Daca doriti le puteti fierbe la bain marie ca sa fiti siguri ca tine pana la iarna. Este foarte acrisoara asa cum imi plac mie borsurile, contine vitamina C si ii da un gust aparte ciorbei. Eu le folosesc de mult timp pentru ca nu fac bors iar asta de la tarani nu mai e ca alta data. Cea congelata se desface din punga si se pune cubul congelat direct in ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de corcoduse verzi pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

mamaieelena 1

09.12.2010, 09:52

buna ideea

sabiradu 1

12.12.2010, 11:31

Este dementiala o ciorbita acrita cu asa ceva,mie imi place mult mult.

Mitinita 1

13.08.2011, 17:34

mai era un corcodus mai verde prin zona...merg sa-l caut de corcoduse verzi ca tare as vrea sa fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Umeboshi