Dulceata de zmeura

de mimmi in Dulceata / Gem, 7 Oct 2012 | 3098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • zmeura
  • zahar
  • suc de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Anul acesta am vrut neaparat sa nu-mi lipseasca din camara,parfumata dulceata de zmeura. Cum la culesul ei,nu ma incumet sa particip am apelat la cunostinte si am primit-o acasa,gata culeasa. Primul pas este de a curata si spala cu grija fructele,sa nu le strivim. Dupa care le asezam in cratita pragatita pentru fiert,alternand cate un strat de fructe cu unul de zahar ( 800 g zahar/1 kg fructe),lasam aproximativ o ora deoparte pentru a se forma siropul. Dupa aceasta adaugam sucul de la o lamaie mare si le punem la fiert,la foc mic. Avem grija sa luam deoparte spuma care se formeaza deasupra si amestecam din cand in cand cu grija,nelasand sa se formeze pojghita pe peretii cratitei. Se fierbe pana obtinem consistenta dorita,dupa care se toarna dulceata fierbinte in borcane sterilizate. Se tin borcanele la cald,acoperite cu o patura pana se racesc complet,dupa care le mutam pe raftul din camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem/dulceaţă de zmeură