Dulceata de visine

de Doralinda in Dulceata / Gem, 25 Sep 2013 | 4425 vizualizari

 

Banuiesc ca e cunoscuta reteta dar fiecare o prepara in felul sau, eu spre exemplu, m-am inspirat din 3 retete si pot spune ca este exact rezultatul la care ma asteptam! E nevoie de rabdare cu samburii!;)) pe primul loc la mine, se afla dulceata de cirese amare dar cum nu se gaseste la noi, pot zice ca cea de visine se apropie destul de mult de acelasi gust!
Mi-a iesit cca 2 kg si un pic.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine (cu samburi)
  • 2,5 kg zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Am spalat si curatat de samburi visinele cu ajutorul unui mic aparat special de scos samburii ca sa nu stric forma la fruct dupa care am pus intr-un vas un rand de visine, apoi zahar, iar visine, iar zahar pana am terminat ingredientele si le-am lasat la frigider peste noapte. A doua zi, le-am pus la fiert in sucul propriu, am amestecat usor ptr a nu pisa visinele si am lasat la fiert la foc mic ptr cca 2 ore amestecand din cand in cand si am luat spuma. Veti observa ca la inceput, spuma e roza dupa care,la ceva timp va deveni mai inchisa la culoare, deci, semn ca e aproape gata. Cu 30 min inainte de a lua de pe foc, am pus si zeama de lamaie si am amestecat. Am sterilizat borcanele in cuptor dupa care am pus dulceata fierbinte in borcanele fierbinti si am inchis bine capacul dupa care, borcanele le-am intors invers si le-am acoperit cu un prosop ptr a se raci in timp si a nu prinde aer. Se pot pastra foarte bine in camara mult timp, fara a necesita vreun conservant. 

TIPS-URI

1

Mie, mi-a iesit cu mult sirop, chiar asa vroiam, dar daca vreti mai dens, lasati mai mult timp pe foc, cca 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Doralinda 1

25.09.2013, 19:36

Si mie Die, as putea manca un borcan in fiecare zi! Dar ii las si la fetita cea mare! multumesc frumos!

Rocsi 1

25.09.2013, 20:00

Foarte buna

Doralinda 1

25.09.2013, 22:37

Rocsi, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine