Dulceata de trandafiri

de vio_dreams in Dulciuri, 21 Mai 2013 | 17731 vizualizari

 

De departe cea mai buna, cea mai parfumata, cea mai iubita dulceata!

 

INGREDIENTE

  • 1 l apa
  • 700 gr zahar
  • 300 gr petale trandafiri
  • 1 pliculet sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

 

Desprindem petalele trandafirilor. Nu folosim orice fel de trandafiri, ci acesti trandafirasi roz, foarte parfumati, speciali pentru dulceata.

Rupem portiunea alba a petalelor si apoi le frecam cu sare de lamaie pana incep sa isi lase zeama.

Fierbem apa impreuna cu zaharul pana obtinem un sirop.

Adugam petalele de trandafiri.

Adunam spuma care se formeaza.

Cand siropul devine legat si atunci cand punem cativa stropi pe o farfurie ei se aduna imediat  in niste cristale dulceata este gata.

O turnam fierbinte in borcanele sterilizate, infiletam bine capacele, si le intoarcem cu fundul in sus sa se raceasca. Aceasta operatiune are rol de a impiedeca patrunderea aerului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri