Dulceata de prune decojite

de Julie in Dulceata / Gem, 5 Sep 2010 | 11704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 1kg zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • apa de var
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune decojite:

Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape.
Se decojesc si se cresteaza cu un cutit la capete ,apoi se scot samburii impingandu-i  cu un betisor .

Se pun pe foc apa impreuna cu zaharul pana se formeaza un sirop gros. Se adauga prunele decojite si se continua fierberea pana cand dulceata este destul de  legata si numai buna de pus in borcane. Spre sfarsitul fierberii se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Este o dulceata  aromata  si cu un gust deosebit ,foarte diferit de gustul dulceatii  de prune in coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune decojite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Julie 1

08.09.2010, 07:49

Saru' mana Bunica! Stai linistita, am pus deoparte

sandulescu31 1

16.09.2010, 21:04

super buna

Julie 1

17.09.2010, 08:03

Sandu,o dulceata si-o cafea!?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui