Dulceata de prune

de bahna_violeta in Dulceata / Gem, 10 Aug 2012 | 3909 vizualizari

 

Cind am preparat reteta de dulceata am folosit niste prune mai galbene, nu din acelea violet.

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune
  • 250 g zahar
  • nuca
  • zahar vanilinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Se spala bine prunele, se scot samburii, se toaca marunt, se amesteca cu zaharul vanilinat si zaharul normal si se pune la foc. Eu nu pun nuca la fiert pentru ca am impresia ca devine amaruie, de aceea aleg sa o pun la sfarsitul retetei.

Lasam la foc cam o ora sa fiarba bine si sa capete consistenta. Luam de pe foc, lasam la racit 10-15 minute apoi punem nuca taiata marunt dupa care putem pune in borcane.

Mie mi-au iesit 2 borcanele de 350g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata si gem de caise