Dulceata de piersici

de Rocsi in Dulceata / Gem, 31 Aug 2011 | 16698 vizualizari

 

Am cumparat o ladita de piersici cu gandul de a mai face niste compot din ele,desi mai facusem o tura,dar mi se pareau putine....totusi am zis ca sunt prea multe numai pentru compot,asa ca m-am gandit sa fac si niste dulceata.nu am mai facut niciodata,dar nu imi pare rau ca am incercat sa fac...a iesit o dulceata parfumata si cu un gust incantator...asadar daca aveti ocazia sa faceti dulceata de piersici,nu o ratati,pentru ca merita din plin!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg piersici fara samburi
  • 1,800 gr zahar
  • 1 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici:

Mai intai pregatim borcanele.(din alea mici de 400 de grame am folosit).

le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop curat.

Spalam piersicile bine sub jetul de apa.

le taiem in doua si le scoatem samburii.

dupa ce le-am scos samburii,luam fiecare jumatate de piersica si o taiem feliute subtiri.

le punem toate intr-o oala de tuci(sau o oala mai groasa daca nu aveti de tuci) .

deasupra turnam zaharul,iar cu o paleta le amestecam.

le lasam sa stea asa cu zaharul cam 2-3 ore,pentru a-si lasa zeama.

in acest timp,mai amestecam din cand in cand in ele,pentru ca zaharul sa se topeasca.

punem oala pe aragaz,la foc potrivit.

amestecam in dulceata din cand in cand.

din momentul in care incepe sa fiarba dulceata ,o lasam pe foc 1 ora si 30 de minute ,maxim  1 ora si 45 de minute(eu am lasat-o 1 ora si 30 de  minute).

cu 10 minute inainte de a inchide dulceata,stoarceti lamaia,si puneti zeama peste dulceata.

cand este gata inchidem aragazul.

punem dulceata fierbinte in borcane si le infiletam.

le acoperim cu o patura groasa si le lasam pana a 2a zi asa.

a 2a zi le etichetam si le punem la loc racoros.

Pofta buna cand o serviti!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (25)

Rocsi 1

07.08.2012, 18:37

Ruxy draga mea multumesc!

inangiu 1

28.08.2013, 13:42

Aatazi am cautat o reteta care sa-mi fie pe plac si am gasit-o aici!!!Voi face o dulceata super!!Multumesc!!

Rocsi 1

28.08.2013, 15:27

Inangiu sper sa iti placa. Te astept sa revii cu impresii!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de coji de pepene rosu