Dulceata de gutui

de diana_k in Dulceata / Gem, 1 Noi 2013 | 21359 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de gutui
  • 1 kg zahar
  • 1 litru apa
  • 1/2 lamaie
  • 1 cana nuci taiate
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile se spala bine de puf, se curata de coaja si se taie, se indeparteaza casuta cu samburi si partea lemnoasa, apoi se taie cubulete mici.
Intr-o cratita cu fundul gros se pune zaharul si apa la fiert apoi se adauga gutuile taiate.

Se fierbe timp de 30-35 de minute, se adauga sucul de la jumatate de lamaie si se mai lasa pe foc mic aproximativ 15 minute pana se ingroasa siropul si dulceata este legata.

Nu fierbeti mai mult decat este necesar! Astfel veti obtine o dulceata cu o culoare frumoasa.

Se pune vanilia si nucile taie, se amesteca usor apoi se toarna dulceata in borcane spalate si uscate bine.

Se capseaza borcanele si se intorc cu gura in jos si se lasa la racit pana a doua zi invelite in paturi sau in cuptorul aragazului incalzit la 100 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui