Dulceata de gutui

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 5 Feb 2013 | 8811 vizualizari

 

Gutuie dulce amarui cu miros de toamna bogata.

 

INGREDIENTE

  •  3-4 gutui mari din cele altoite
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 400 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile se sterg de puf, se curata de coaja si se taie felii subtiri, dupa care le taiem julien. Le stropim cu zeama de lamaie, pentru ca oxideaza foarte repede in contact cu aerul si isi schimba culoarea. Apa si zaharul pe foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam o farfurie adanca, plina varf cu fructe. Se fierbe la foc domol, se aduna spuma formata. Cand este suficient de legata (dupa preferinta mai slab legata sau mai tare, ele sunt gelatinoase). Se pune fierbinte in borcane se strange bine capacul si se invelesc cu un servet, se lasa pana a doua zi, sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui (fara gelifiant)