Dulceata de cirese negre

de oanapl in Dulceata / Gem, 27 Mai 2017 | 7584 vizualizari

 

Majoritatea retetelor recomandă să se pună zahăr 1:1, dar nouă ne place dulceata de cirese negre amară, asadar am pus mai putin zahar si a iesit chiar pe gustul nostru. Incă mai am dulceată facută in anul 2015 si care arată perfect, fără să fi prins aer sau să facă mucegai.
Această retetă am invătat-o de la bunica. Imi amintesc cu drag de ciresul bătran din grădina bunicii, care conform celor spuse de bunica, fusese plantat cu zeci de ani in urmă de către soacra ei. Ciresul avea peste 60 de ani si făcea o dată la 2 ani niste cirese grozav de bune, din care noi pregăteam o dulceată delicioasă. Desi era o treabă "murdară" si migăloasă, o ajutam in fiecare an pe bunica să pregătească dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 6.7 kg cirese fara samburi (aproximativ 10 kg cu samburi)
  • 3 kg zahar
  • 2 lime
  • zeama de la o lamaie
Portii: 19
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese negre:

Speli ciresele, le scurgi bine de apa si scoti samburii. Noi i-am scos, cu ajutorul unui aparat special de scos samburii.

Cantaresti ciresele dupa ce scoti samburii si adaugi zaharul. 

Lasi ciresele la rece cateva ore, sau peste noapte, si apoi le pui la fiert la foc mic. Dupa ce incepe sa clocoteasca, aduni spuma formata, de cate ori este nevoie. Pui o lingura cu dulceata pe o farfurie si o dai la rece. Daca se incheaga, inseamna ca este gata dulceata.

Cand incepe sa se lege compozitia, adaugi zeama de lamaie si cubuletele de lime si mai lasi sa fiarba 10-20 de minute. Eu am fiert dulceata timp de aproximativ 4 ore, la foc mic. 
Torni dulceata in borcanele sterilizate, infiletezi capacele si rastorni borcanele cu capacul in jos, timp de 15 minute, apoi le aduci in pozitia normal, le acoperi cu o patura groasa si le lasi sa se raceasca lent.

 Mie mi-au iesit 19 borcanele de 400 g fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci verzi