Dulceata de capsuni reteta (la cuptor)

de amalia01 in Dulceata / Gem, 26 Iul 2016 | 5290 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Intotdeauna mi-a placut dulceata de capsuni a bunicii. Avea un gust aparte, usor caramelizat si fructele ramaneau intregi si crocante. Am incercat ani la rand sa combin si sa readuc gustul acela in camara mea. La un moment dat am crezut ca focul cu lemne de sub caldarea din curte facea totul...sau fructele proaspat culese din gradina...
Pana intr-o zi cand, neavand prea mult timp la dispozitie, m-am gandit sa pun oala cu fructe in...cuptor.
Si...surpriza! Dulceata bunicii era chiar acolo, in bucataria mea! Usor de facut, fara conservanti , delicioasa si plina de amintiri.
Cel mai bun lucru este ca de atunci ( si sunt vre-o 8 ani!) toate dulceturile mele se pregatesc singure...Sau aproape singure: visine, zmeura, caise, pere si prune sau gutui.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 5 kg capsuni proaspete
  • 2,5 kg zahar
  • Mai ai nevoie de borcane de 400g curate , cu capac si o patura.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta (la cuptor):

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile le speli sub jet de apa rece , le lasi la scurs si le rupi coditele.

Intr-o oala de 10 l asezi un strat de caspuni si unul de zahar. 

Lasi totul la rece ( in camara) 12 ore.

Incalzesti cuptorul si lasi focul la maxim ( eu am un aragaz normal , cu gaze naturale) . Intre timp iei cat poti de mult din siropul lasat de fructe ( cca 2 l).

Asezi oala in cuptor si lasi sa fiarba la foc mare 1 ora si 30 de minute , apoi reduci focul la minim si mai lasi inca 1 ora si 30 de minute.

Intre timp speli borcanele si le lasi sa se usuce.

Cand dulceata este fiarta o torni in borcane cu ajutorul unui polonic mic. Ai grija ca este foarte fierbinte, asa incat aseaza lama unui cutit sub borcane, altfel iti vor crapa!

Astupi borcanele si le asezi in culcusul facut dintr-o patura ( dunst uscat) , unde le lasi 24 de ore. 

Etichetezi frumos si le asezi in camara/ pivnita pana la iarna , cand dulceata va fi delicioasa la micul dejun, cu clatite , in prajituri sau cu iaurt. 

Eu mai mananc si goala, direct din borcan, dar sa nu ma spuneti la nimeni!

TIPS-URI

1

dulceata

2

fructe

3

rapid

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta