Dulceata de capsuni reteta (la cuptor)

de amalia01 in Dulceata / Gem, 26 Iul 2016 | 5230 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Intotdeauna mi-a placut dulceata de capsuni a bunicii. Avea un gust aparte, usor caramelizat si fructele ramaneau intregi si crocante. Am incercat ani la rand sa combin si sa readuc gustul acela in camara mea. La un moment dat am crezut ca focul cu lemne de sub caldarea din curte facea totul...sau fructele proaspat culese din gradina...
Pana intr-o zi cand, neavand prea mult timp la dispozitie, m-am gandit sa pun oala cu fructe in...cuptor.
Si...surpriza! Dulceata bunicii era chiar acolo, in bucataria mea! Usor de facut, fara conservanti , delicioasa si plina de amintiri.
Cel mai bun lucru este ca de atunci ( si sunt vre-o 8 ani!) toate dulceturile mele se pregatesc singure...Sau aproape singure: visine, zmeura, caise, pere si prune sau gutui.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 5 kg capsuni proaspete
  • 2,5 kg zahar
  • Mai ai nevoie de borcane de 400g curate , cu capac si o patura.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta (la cuptor):

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile le speli sub jet de apa rece , le lasi la scurs si le rupi coditele.

Intr-o oala de 10 l asezi un strat de caspuni si unul de zahar. 

Lasi totul la rece ( in camara) 12 ore.

Incalzesti cuptorul si lasi focul la maxim ( eu am un aragaz normal , cu gaze naturale) . Intre timp iei cat poti de mult din siropul lasat de fructe ( cca 2 l).

Asezi oala in cuptor si lasi sa fiarba la foc mare 1 ora si 30 de minute , apoi reduci focul la minim si mai lasi inca 1 ora si 30 de minute.

Intre timp speli borcanele si le lasi sa se usuce.

Cand dulceata este fiarta o torni in borcane cu ajutorul unui polonic mic. Ai grija ca este foarte fierbinte, asa incat aseaza lama unui cutit sub borcane, altfel iti vor crapa!

Astupi borcanele si le asezi in culcusul facut dintr-o patura ( dunst uscat) , unde le lasi 24 de ore. 

Etichetezi frumos si le asezi in camara/ pivnita pana la iarna , cand dulceata va fi delicioasa la micul dejun, cu clatite , in prajituri sau cu iaurt. 

Eu mai mananc si goala, direct din borcan, dar sa nu ma spuneti la nimeni!

TIPS-URI

1

dulceata

2

fructe

3

rapid

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsune cu gelfix