Dulceata de capsuni reteta
Nu va invat eu pe voi sa faceti dulceata,sigur stiti,dar eu scriu reteta,ca n-am migalit degeaba la dulceata asta....Eu am facut din 5 kg de capsuni,am sa pun reteta pentru 1 kg.
Dulceata de capsuni reteta
Mai intai alegem capsunile nu foarte coapte si pe cat posibil de aceiasi dimensiune, cele mai mici sunt bune pentru dulceata. Le curatam de codite si le spalam, masura este o farfurie adanca, plina varf cu capsuni.
Intr-o cratita punem capsunile, adaugam zaharul si lasam pana a doua zi sa-si lase zeama, sa se topeasca zaharul. A doua zi punem cratita pe foc, sa fie moderat si avem grija sa luam spuma care se formeaza. Cand este aproape gata adaugam sarea de lamaie. Este gata cand picatura cade rar de pe lingurita. Se da cratita de pe foc, se aduna toata spuma, sa nu ramana nici un pic, se acopera cratita cu un servet umed si se lasa pana a doua zi, cand o punem in borcane.
La aceasta cantitate ies 2 borcanele de 400 g, iar al treilea un pic peste jumatate, nu se umple tot. Mie din 5 kg de capsuni si 5 de zahar mi-au iesit 13 borcanele de 400 g.