Dulceata de ardei iuti cu ardei copti

de Adi in Dulceata / Gem, 5 Noi 2017 | 9566 vizualizari

 

Prima data am servit o astfel de dulceata la intalnirea de la Slanic, dar noi abia acum am ajuns sa o preparam. 
Adica 75% eu si restul Merisor :)
Ne-a placut foarte mult si o mancam mai ales cu pizza, amestecata cu ketchup, dar si cu fripturi sau inclusa in sosuri.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 k g ardei iuti, rosii
  • 500 g ardei copti, capia + gogosari
  • 1 l otet
  • 1 kg zahar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti cu ardei copti:

Deci, ingredientele au fost cantarite dupa ce au fost curatate.

Ardeii capia si gogosarii se coc, se presara sare peste ei si se acopera cu folie.

Se lasa asa 10-15 minute, apoi se curata sub jet de apa rece.

Se curata foarte bine dupa ce au trecut prin acest proces.

Se toaca, apoi, in cuburi mici.

Pentru pregatirea ardeilor iuti ne inarmam cu multa rabdare.

Folosim neaparat manusi chirurgicale.

Taiem ardeii pe lung, indepartam semintele si cotoarele si apoi ii tocam mai marunt.

Ii trecem prin robot, urmarind sa ramana mai mari si sa nu se transforme in pasta.

De fapt am trecut cam 3/4 prin robot iar restul i-am taiat in cuburi ca si pe cei copti.

Punem otetul cu zaharul intr-un vas, pe foc si amestecam pana cand zaharul se topeste. Mai lasam siropul sa scada putin, apoi adaugam ardeii si fierbem dulceata pana devine consistenta.

Indepartam pe parcurs, spuma care se mai formeaza.

Sterilizam borcanele bine spalate si scurse, apoi punem dulceata fierbinte, infiletam capacele si le mai dam la cuptor pentru 5 minute cu focul aprins.

Le lasam, apoi, in cuptor pana se racesc definitiv.

Le etichetam si le trecem in camara.

Este o dulceata foarte buna, ne-a placut tare mult si am preparat-o de doua ori.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui