Dulce de leche Cupcakes

de Miha in Prajituri, 8 Iun 2011 | 11833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 5 caramele (60 g)
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 400 g dulce de leche
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulce de leche Cupcakes:

Aici am aratat cum putem obtine dulce de leche.

Briose:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in crema de unt, alternand cu laptele.

Separat albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in reprize, in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. La sfarsit, punem si caramelele taiate bucatele.

Caramelele se pot inlocui cu ciocolata sau se poate renunta la ele, dupa cum doriti.

Turnam aluatul in formele de briose si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc si se desprind usor de marginea formei. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Untul il topim, dar nu de tot, cat sa mai ramana si bucati netopite. Mixam pana se incheaga din nou si devine pufos ca o crema, apoi adaugam treptat din dulce de leche, pana se termina.

Punem crema intr-un posh si ornam dupa preferinta.  

Puteti sa puneti si mai putin din cantitatea de dulce de leche, dupa cum va este preferinta, daca va place crema mai untoasa sau mai dulce. Initial, am avut in plan sa folosesc doar 200, maxim 250 g... dar am preferat gustul mai dulce celui untos. :)

Desigur se pot modifica si cantitatile, crema fiind arhi-suficienta pentru cele 12 briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulce de leche Cupcakes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Miha 1

10.06.2011, 09:30

Buna dimineata fetelor! Multumesc de aprecieri.

Miha 1

10.06.2011, 09:32

Criss, cred ca merge si frisca, de ce nu? Pui putin cate putin pana ajungi la consistenta dorita. Si cred ca cel mai bine ar merge frisca vegetala, neexistand riscul sa "se taie'.

monik80 1

21.03.2015, 07:45

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu iaurt si cacao