Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

de Rita Ilies in Oaie, 17 Apr 2016 | 4139 vizualizari

 

Drobul de miel este un preparat regăsit pe mesele tuturor în perioada Sărbătorilor de Paște. Învierea Domnului ne găsește în fiecare an cu drob, ouă roșii, pască și multe alte bunătăți în coș.
Azi vă prezint varianta mea de drob. Un drob cu organe de miel marinate cu ajutorul aparatului de marinat Food Saver. Un drob pe care până și cei mai mofturoși invitați îl vor servi cu plăcere. E fin, parcă pufos, nu este deloc amărui și merge de minune servit cu hrean proaspăt pregătit.
 

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ
  • 800 g organe de miel
  • 250 g lapte
  • 50 g ulei de rapiță
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță chimen negru
  • 2-3 bucăți
  • 1 lingură pastă de ardei iute
  • 15 cm rădăcină de praf
  • boabe de coriandru
  • sare
  • INGREDIENTE PENTRU DROB
  • 1 legătură ceapă verde
  • 5 ouă crde
  • 5 ouă fierte
  • 2 felii pâine
  • 4 linguri pesmet
  • pătrunjel tocat
  • pesmet (pentru presărat deasupra drobului)
  • susan negru
  • sare/piper
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver:

Modul de preparare al marinadei:

În caserola pentru marinare rapida am pregătit un mix din lapte, ulei, praz și restul condimentelor. Am marinat organele de miel pe care le-am curățat și le-am tăiat în bucăți potrivite. Am conectat caserola la aparatul de vidat și am efectuat procesul de vidare după instrucțiunile din manual.

Modul de preparare al drobului:

Organele marinate le-am copt în cuptor timp de 30 de minute la 180° C, după care le-am lăsat să se răcească un pic. Le-am tăiat mai mărunt și le-am pus împreună cu ouăle crude în robot. Le-am tocat, apoi a adăugat pâinea înmuiată în lapte și pesmetul. Le-am mixat din nou până când s-au omogenizat perfect. 

Pasta obținută am pus-o într-un castron iar la aceasta am adăugat condimentele, ceapa verde și verdeața de pătrunjel. Le-am încorporat iar la final, am adăugat ouăle fierte tăiate cuburi. 

Am așezat drobul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt, am presărat deasupra puțin pesmet și susan negru și l-am dat la cuptor pentru 1h 30 min la 180° C. Adaptați temperatura de coacere în funcție de cuptorul pe care îl aveți.

Dacă doriți, puteți să adăugați organe sau carne de miel fiartă și tăiată cubulețe. Eu am vrut să încerc varianta marinată, folosind doar organele de miel. 

Am să repet experiența, cu siguranță! Drobul acesta are o savoare inedită. 

Poftă bună și Paște luminat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocana de miel cu smantana si mamaliguta