Am preparat destul de des in ultima vreme drob, insa din organe de curcan. Pentru obtinerea drobului de miel procedeul este acelasi, singura diferenta fiind aceea ca putem folosi prapur pentru invelirea acestuia. De obicei toc organele marunt, cubulete mici, dar, de data aceasta am ales sa le dau prin masina de tocat. A fost o optiune de moment, la indemnul sotului. N-am regretat deloc, a iesit un drob fin si delicios ce-i drept, doar ca, mai putin aratos. Din cantitatea de mai jos pot rezulta doua forme dreptunghiulare 20x8 cm sau se poate coace intr-o forma rotunda, de 24 cm.
Intamplarea a facut sa am poze de la ambele variante.
1. Se spala bine prapurul si se lasa intr-un vas cu apa calduta si putin otet.
2. Curatam bine organele : rinichii se taie in doua si se elimina partea alba din interior, inima se curata de sangele din interior, apoi se pun impreuna cu plamanii si ficatul la fiert in apa cu sare, culegand mereu spuma formata. Cand sunt bine fierte, se lasa la racit si se dau prin masina de tocat folosind sita cu gauri mari.
3. Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei cu o lingurita de Mirodenia. Se da la o parte de pe foc si se amesteca cu maruntaiele date prin masina de tocat, verdeata tocata, painea inmuiata in lapte si ouale batute. Se omogenizeaza bine si potriveste de sare si piper.
4. Ungem forma cu putin ulei si asezam prapurul in interiorul formei. Turnam compozitia si aducem marginile praporului deasupra, acoperind bine drobul. Ungem cu putin ulei deasupra si il coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, 40-50 minute, pana cand se desprinde de marginea formei si este bine rumenit. La cel cu forma rotunda, nu l-am prins bine dedesubt si asa cum se observa, s-a strans deasupra.
5. Se lasa la racit, se portioneaza rece si se serveste cu mustar.
1
prapurul se pune in interiorul formei, astfel incat cu extremitatile sa putem inveli compozitia, deasupra. La forma rotunda n-am procedat corect si s-a strans deasupra.