Drob de ied

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2013 | 10489 vizualizari

 

Drobul, indiferent ca este din organe de ied, miel, porc, etc, eu il fac cam la fel...ingredientele de baza sunt organele, ceapa, usturoi, oua, mirodenii. Ceea ce schimb la retete in functie de organele de la animalul de la care provin sunt mirodeniile...

 

INGREDIENTE

  • 1,5-2 kg organe de ied
  • 2-3 legaturi mari de ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 6-7 oua
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita garam masala sau alt amestec de mirodenii de care va place
  • 1 cescuta zeama in care au fiert organele
  • pt decor:
  • 2 oua fierte
  • prapur
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de ied:

Pt drob se folosesc toate organele de la animal, se curata si se spala f bine, rinichii se taie in jumatati si se spala, inima la fel si ea si se curata de singele din interior, ficatul si plamanii se cresteaza putin. La drob, eu pun si putina carne care cred ca nu arata f bine si putina grasime pt a nu iesi uscata si seaca.

Deci, punem organele la fiert in apa multa, care sa le acopere.(plamanii se ridica la suprafata, asa ca aveti grija sa-i intoarceti sau sa puneti o farfuriuta sa-i tina in apa care fierbe) Dupa ce au fiert, se lasa la racit, iar apoi se dau prin masina de tocat sau robot (aveti grija sa opriti o ceasca din apa in care au fiert organele) Ceapa si usturoiul curatate si spalate, le taiem rondele si le punem peste organe, sare si piper dupa gust, ouale, patrunjelul tocat marunt si optional condimente de care va place, eu am folosit garam masala. Amestecati bine toata compozitia, adaugati si putina apa in care au fiert organele pt a nu deveni prea uscat si tare drobul, amestecati si lasati  compozitia sa se odihneasca 30 minute. Amestecati iar, gustati si in functie de gust mai adaugati ce este necesar.

Intr-o forma rotunda, de silicon am folosit eu, am tapetat marginile formei cu felii de ou fiert, am pus compozitia in forma, am intins prapurul pe deasupra si am dat la cuptorul incins la 160-170 grade pt 40-50 minute, pina se rumeneste frumos. Lasati sa se raceasca si apoi taiati si serviti.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca doriti sa aveti un drob care nu se sfarima atunci cind il taiati folositi oua 3-4 /kg in functie de marimea lor

2

puneti ceapa verde din abundenta

3

pt ca am pus doar la suprafata preapur acesta s-a strins(nu am avut mai mare), daca doriti sa evitati acest lucru inveliti drobul in preapur in forma

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute puisori