Dragavei cu orez si mamaliguta calda

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 10 Mai 2011 | 13046 vizualizari

 

dragavei =stevie;
daca m-am facut din nou olteanca e normal sa folosesc denumirea de aici :) asa ca nu ratati un dragavei oltenesc de te lingi pe degete :D:))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dragavei
  • 1 pahar orez
  • 2 cepe + 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde + cativa catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • tocana de legume sau bulion
  • pentru mamaliguta:
  • malai
  • apa
  • sare
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dragavei cu orez si mamaliguta calda:

Spalam frunzele de dragavei sub jet de apa rece.

Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare, cand apa a inceput sa fiarba punem dragavieul in apa clocotita si lasam sa se opareasca 5 minute.

Scoatem frunzele cu o paltea si le lasam la scurs.

Intre timp tocam ceapa si usturoiul si le calim in putin ulei, dupa care adaugam orezul spalat in cateva ape, punem si tocana de legume si completam cu apa in care a fiert dragaveiul.

Tocam marunt dragaveiul si-l punem peste ceapa si orez, daca mai este nevoie mai punem din apa in care a fiert, verificam din cand in cand, pentru ca o sa scada si trebuie sa fim atenti sa nu se prinda orezul. La sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust.

Pregatim si mamaliguta:

Punem apa cu sare intr-un tuci si lasam sa dea in clocot, apoi luam cu mana mala si punem deasupra si lasam sa dea un clocot, dupa care turnam direct cu punga mestecand continuu cu un facalete sau o lingura de lemn pana se ingroasa si o lasam sa fiarba bine dupa care adaugam 1-2 linguri de unt.

Cand este gata o rasturnam pe un fund si servim alaturi de o p ortie zdravana de dragavei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dragavei cu orez si mamaliguta calda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

divainbucatarie 1

11.05.2011, 08:13

adry88 1

11.05.2011, 20:51

Criss 1

18.05.2011, 14:54

Arata foarte bine. Mie in general imi plac "buruienile" astea de primavara dar n-am auzit pana acum de dragavei. Nici stevia nu stiu cum arata.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgur colorat cu snitele de soia