Dovlecei umpluti cu branzeturi

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 1 Iun 2015 | 9523 vizualizari

 

Se fac rapid si sunt deliciosi! Va invit sa-i probati mai ales acum ca au aparut pe piata!

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei potriviti
  • 5 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 capatana de usturoi verde
  • 3 linguri de smantana
  • 5 linguri smantana
  • 150 ml lapte dulce
  • 2 lingurite faina
  • sare
  • branza si cascaval ( cat doriti)
  • marar( sau patrunjel daca nu va place)
  • ulei de palmier pentru uns tava
  • 50 ml ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu branzeturi:

Dovleceii se spala bine apoi se taie in jumatate pe lung.

Cu o lingura se scobeste interiorul, apoi se toaca.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate, si miezul dovleceilor, se pun doua trei linguri de apa si se lasa sa se inabuse, sa scada acoperind vasul.

Se tin pe foc pana se inmoaie bine, in jur de 6 minute la Zepter in cazul meu. Racim compozitia usor si adaugam 3 linguri de smantana si sare dupa gust. Cu aceasta umplem fiecare dovlecel pana la jumatate, iar apoi presaram branza si cascaval dupa inspiratie.

Cele 5 oua le amestecam intr-un vas cu  cele 5 linguri de smantana, faina, sarea si mararul tocat. Turnam usor sosul in tava avand grija sa punem sos si deasupra lor. Punem si parmezan si  coacem dovleceii la 200 de grade sau pe programul  de gratinare pana se rumenesc frumos( eu i-am tinut in jur de 35 de minute). Foarte,  foarte gustosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

04.06.2015, 21:06

Multumesc Ksenya!

Micutza Luana 1

05.06.2015, 14:04

favoriit tre sai fac

RuxyRux 1

11.06.2015, 08:54

Luana ....te pup....merita probat sa stii....zi frumoasa iti doresc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sote de dovlecei a la Ionela