Legumele se spala, se curata, se toaca.
Rosiile se spala si se golesc in interior, dovlecelul se spala, se curata de coaja, se scobeste in interior.
Intr-o tigaie se pune la calit in ulei incins cepa, morcovul. Se pune sare, piper.Cand incep sa se caleasca usor se adauga carnea, iar dupa cateva minute se pune orezul. Se adauga 3 cesti de apa si se lasa sa fiarba pana scade. Spre final se pune o lingura de faina se secara. Se toaca marar verde aproaspat.
Ce acest amestec se umple dovlecelul si rosiile. La fiecare din ele se pune ,, doape" din felii de cartof.
Rosiile se pun intr-un vas de yena cu o ceasca de apa si se pun la cuptor pentru 20 minute. Se scot cand sunt gata si se servesc cu smantana.
Dovlecelul l-am pus intr-un vas cu capac cu putina apa pe aragaz. Intr-o cratita separat am pus 30 ml ulei la incins. Se pune o ceapa mica la calit, sare, piper si pasta de rosii diluata. Se pune usturoiul. Dupa ce dovlecelul a fiert se transfera in acest sos si-l lasam inca 5-7 minute. Se presara marar tocat.
Pofta buna!
1
se poate folosi oricare fel de orez