Dovlecei pane

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 19 Iul 2014 | 8399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel
  • un ou
  • 5 linguri faina
  • sare, piper dupa gust
  • putin oregano
  • 3 linguri lapte dulce
  • o cescuta mica ulei ( 50 ml-70ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane:

Dovlecelul de spala, se curata  coaja ( la cel crud nu este nevoie, dar eu am facut acest lucru), se taie rondele, se pune la scurs.  Se aseaza rondelele intr-un bol si se da cu sare, piper dupa gust. In farfurii separate am pus faina amestecata cu putin oregano si intr-alta oul batut bine ( optional sare) cu lapte dulce. 

Am purces cum se procedeaza: am luat fiecare rondea, am dat-o prin faina-ou-faina. Intre timp  am pus o tigaie cu ulei la incins, cand acesta s-a incins bine adaugam rondelele. Lasam cate un minute ( maximum) pe fiecare parte si le scoatem pe hartie absorbanta. Am servit cu smantana si usturoi.

TIPS-URI

1

Am lasat pe foc rondelele atat cat la mijloc dovlecelul sa-si pastreze sin proprietatile sale

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecel pane