Prima data cand gatesc acest tip de dovleac.
Este denumit dovleac spaghetti sau Spaghetti Squash întrucât pulpa sa se desface foarte uşor în fâşii asemănătoare pastelor spaghetti.
Îl veţi recunoaşte destul de simplu, este oval, nu prea mare şi de culoare galbenă.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/11/dovleac-spaghetti-la-cuptor.html
Incalziti cuptorul la 180°C.
Taiati dovleacul in 2 cu atentie caci este destul de dur.
Scoateti semintele cu o lingura.
Puneti dovleacul cu partea taiata pe o placa acoperita cu foaie de copt.
Dati la cuptor timp de 45-60 minute apoi lasati sa se raceasca in cuptor.
L-am gatit 1h si lasat in cuptor 15 minute.
Verificati daca este copt cu un cutit, lama trebuie sa intre usor inauntru.
Intoarceti jumatatile de dovleac si cu o furculita desprindeti pulpa in fasii asemanatoare cu pastele lungi.
Scoateti toata pulpa de dovleac in fasii si puneti-o intr-un castron.
Pastrati cojile de dovleac.
Am pastrat un pic de pulpa pentru o alta reteta.
Tocati marunt usturoiul. Reveniti-l in uleiul incalzit, adaugati carnatul taiat marunt si colorati impreuna.
Puneti pulpa de dovleac si amestecati .
Puneti piper si ardeiul rosu taiat bucatele.
Adaugati smantana si branza sarata data pe razatoare .
Amestecati.
Umpleti cojile cu umplutura preparata. Presarati deasupra cascaval ras.
Dati 15 minute la cuptor timp de 220 °C, cascavalul trebuie sa fie topit si gratinat.