Dovleac copt

de lia maria in Dulciuri, 14 Mai 2010 | 11536 vizualizari

 

Am mai avut in camara, un dovleac adus de la mama asta toamna, acum i-a venit randul...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg dovleac
  • scortisoara
  • 50g unt
  • 200g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt:

Spalam si curatam dovleacul de samburi si-l taiem felii. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam feliile in ea. Pudram putina scortisora, repartizam bucatele de unt pe fiecare si punem tava in cuptor pentru 2h, la foc mic.

Scoatem tava si punem zaharul peste feliile de dovleac si le mai dam la cuptor inca 30’, tot la foc mic, apoi lasam la racit.

Dupa ce sa racit de tot, se curata de coaja si se taie in cuburi. Se poate servi ca atare sau daca doriti mai dulce, se pudreaza cu zahar farin.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii