Dorada roz la cuptor

de Doralinda in Peste, 26 Noi 2012 | 5417 vizualizari

 

Ne place foarte mult pestele la gratar, dar ptr a evita mirosul si fumul in casa, mi-a venit o idee minunata de a prepara pestele la cuptor, dar fara sos sau legume, ptr ca suntem si niste mofturosi(cele mici!) asa ca se apropie oarecum de gustul ca la gratar!

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti dorada ( sau lup de mare) cca 800 gr fiecare
  • multa sare grunjoasa
  • hartie ptr cuptor
  • ulei masline
  • multa lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada roz la cuptor:

Pestii fiind curatati si spalati, i-am intepat cu cutitul si i-am presarat cu multa sare grunjoasa, dupa care i-am impachetat fiecare separat in hartie de copt. I-am pus la cuptor la foc traditional la 200C ptr cca 45 minute, apoi cand au fost gata, am descoperit pestii de hartie si asa i-am mai lasat inca 5 min la 180C ptr a se usca putin apa care a fost lasata de la pesti.

Se servesc cu un sos facut din suc de lamaie si ulei de masline(ladolemono in greceste) , si dupa gust, putin piper, acompaniati de legume fierte. Nu se pune sare ptr ca deja are de la sarea groasa cu care au fost acoperiti!

Nu am reusit sa fac o fotografie mai frumoasa, ptr ca, dupa cum stiti, pestele se raceste foarte repede si nu vroiam sa le servesc mancarea rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada roz la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Doralinda 1

27.11.2012, 23:30

Anna, multumesc mult! Esti o dulce ca intotdeauna!

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 21:03

foarte apetisanta

Doralinda 1

02.12.2012, 22:38

Nu mi-a esit fotografia si nu am avut rabdare ca se racea pestele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dorada la cuptor