Dor de copilarie - Flori cu parfait de limette

de klausenburger_adica Lacrima in Prajituri, 19 Iul 2009 | 7513 vizualizari

 

Trecand prin biblioteca mare din o parte a casei, ochii mi-au cazut pe o carte. O carte care mi-a marcat copilaria. Am adorat-o. Am citit-o pana aproape am rupt-o si mi-a ascuns-o mama. Era cartea pe care o citeam inevitabil in prima zi de vacanta! Credeam ca o sa-mi poarte noroc si o sa-mi aduca o vacanta plina de aventuri, intocmai cum era cea a personajelor din ea. Si azi, ochii mi s-au incrucisat cu titlul cartii din nou chiar daca nu mai e prima zi de vacanta: "Ciresarii" de Costantin Chirita.

Nu stiu ce faceati voi cand erati mici, dar eu una nu ratam nici un pom mai ales cand florile erau toate deschise anuntand rod bogat sau cand poamele abia formate se iteau de dupa frunze. Imi placeau corcodusele, merele, perele, ciresele mici, neformate, acre. Le mancam si florile pentru ca asa mi se parea ca as fi mai "ciresar". Si azi as mai trai aventura prin pesterile Romaniei cum o faceau copii din carte, as mai descoperi comori de daci si sabii de romani, dar intre timp am plecat sa reconstruiesc povestea dulce a aventurii, de astadata in bucatarie. O fi, sau n-o fi floare de cires?

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de placinta, sau strudel
  • 3 oua
  • 50 gr amidon
  • 300 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • 150 gr zahar
  • 3 limette
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 50 gr unt sau margarina topita si racita pentru uns foile
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dor de copilarie - Flori cu parfait de limette:

1. Intindeti foile suprapuse cate 2 si taiati-le in patrade de 15x15 cm, Luati cate o foaie taiata astfel si asezati-o intr-o tava de briose. Ungeti foaia cu putin unt sau margarina topita cu o pensula de bucatarie si asezati a doua foaie. Pudrati cu zahar pudra si coaceti pentru 5-10 minute in cuptorul bine incins, la foc mic.
2. Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu zaharul, adaugati laptele si amidonul si fierbeti la foc mic pana cand obtineti o budinca destul de consistenta. Lasati sa se raceasca putin si adaugati zeama de la 2 limette si albusurile spuma. La final, adaugati si frisca batuta. Puneti la congelator pentru minim 4 ore. Amestecati din cand in cand crema pentru a fi mai pufoasa.
3. Puneti un glob de inghetata in florile facute din foile de placinta, decorati cu coacaze, zmeura sau capsuni, pudrati cu zahar si daca va place, stropiti cu ciocolata topita.

TIPS-URI

1

 Nu faceti budinca prea groasa, veti obtine un parfait prea dur.

2

 Amestecati din cand in cand budinca odata lasata la racit pentru a ramane cremoasa si a nu face scoarta.

3

Nu tineti prajitura gata montata mai mult de 20 de minute la temperatura camerei pentru ca inmoaie "floarea".

Daca ti-a placut reteta noastra "Dor de copilarie - Flori cu parfait de limette" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni