aceasta prajitura am incercat-o pentru prima oara si ma bucur ca mi-a iesit....si bineinteles am ramas repede fara ea!!!!!
Pentru inceput se topeste margarina, apoi se adauga peste aceasta mierea de albine. Ouale se bat cu 150 gr zahar farin, apoi se adauga peste margarina. Peste acestea se adauga amoniacul care a fost stins cu 150 ml lapte. Se amesteca toate, iar la final se adauga faina ,formandu-se un aluat bun de modelat cu sucitorul.
Aaluatul se imparte in 5 parti egale (pe o tava normala de aragaz se coc 5 foi, dar cum o aveam ocupata cu altceva, am folosit una mai mica si am facut 8 foi, deci mi-au iesit 2 portii de dobos, ce bine de mine,nu????). Fiecare bucata de aluat am intins-o dupa forma tavii si le-am copt pe dosul tavii pe fiecare in parte.
Lla crema am procedat astfel: am caramelizat zaharul, dupa care am stins cu apa pana s-a topit tot zaharul. Intre timp am adaugat faina in lapte fara a se forma cocoloase si am adaugat-o in caramel. Am amestecat incontinuu pana s-a ingrosat crema dupa care am adaugat margarina amestecand din nou pana s-a topit toata.
Ccrema am adaugat-o calda peste foi, iar la final am presat un pic cu palmele pentru a intra bine crema in foi.
Gglazura am obtinut-o amestecand apa cu zaharul, in care am adaugat cacaoa, untul si esenta pe care le-am lasat un pic pe foc pana s-a legat un pic si am turnat-o peste prajitura gata asamblata. Se lasa pana a doua zi pentru a se portiona dupa preferinta.