Tudor a implinit pe 18 februarie 3 ani si de atunci viseaza numai tort si lumanari (de tort). Multumesc Mycookinglife pentru inspiratie!! :-*
Blat
Se separa ouale. Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, apa si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema pufoasa. Se adauga apoi faina cernuta si praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.
Separat se bat albusurile spuma tare (sa se tina de tel) iar apoi se incorporeaza usor in amestecul de faina, galbenusuri si zahar.
Se ia o forma rotunda (eu am avut una cu inel detasabil) se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna amestecul si se introduce in cuptorul preincalzit pentru circa 30 de minute (depinde de aragaz).
Crema
Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, esenta de rom si cacaua pana se topeste zaharul si devine ca o spuma apoi se adauga nuci macinate. (Nu am mentionat cantitatea de zahar pentru ca fiecare face dupa gustul sau mai dulce sau nu. Nuca nu am pus multa deoarece am pus destula deasupra).
Krantz
Nucile de prajesc putin in cuptorul incins si se zdrobesc apoi cu sucitorul (sau ciocanul de snitele, eu asa am facut).
Separat zaharul se pune la caramelizat avand grija sa nu se arda. Se adauga nucile pisate se amesteca rapid iar apoi intreaga compozitie se intinde pe o folie de aluminiu sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se sfarma cu ciocanul de snitele.
Asamblare
Blatul de tort se taie in 3 si se insiropeaza cu un sirop de apa, zahar, esenta de rom. Se intinde crema de unt se pune cel de-al doilea blat iarasi crema si apoi ultimul blat.
Se pastreaza 2 linguri de crema pentru ornarea tortului, intinzandu-se pe ultimul blat si pe margini iar apoi se tapeteaza tortul cu krantz pisat.
Am mai facut niste moturi de frisca batuta.
(Asta e tortul de 3 ani)