Dhal cu vinete (tocanita indiana de mazare)

de Satisfyyourcravings in Vegan / Raw vegan, 8 Sep 2017 | 6521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Dhal:
  • 1 vanata
  • 1 ceapa rosie (eu nu am avut, am folosit alba)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata de 5 cm de ghimbir proaspat (mie nu imi place foarte mult, am folosit mai putin)
  • 4 linguri pasta de curry Rogan Josh (reteta aici: https://goo.gl/6nuG88)
  • ulei
  • 250 grame mazare galbena uscata
  • 1 cub concentrat de legume
  • Pentru temper:
  • 1 chili proaspat
  • 1 mana frunze de curry
  • 1 lingurita seminte de mustar negru
  • orez fiert pentru servit
  • chapati pentru servit (reteta aici:https://goo.gl/nidstz)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dhal cu vinete (tocanita indiana de mazare):

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se taie vanata in cuburi de 2 cm. Ceapa si usturoiul se curatata de coaja si se taie felii. Ghimbirul se da pe razatoarea fina. Se adauga toate intr-o tava cu pereti inalti si se amesteca cu pasta de curry si putin ulei. 

Se coc in cuptor 20-25 de minute, pana se inmoaie si se caramelizeaza. 

Se adauga jumatate din cantitatea de legume intr-o cratita impreuna cu mazarea uscata, cubul concentrat si 1 litru de apa fierbinte. Se acopera cu un capac, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se amesteca frecvent 1 ora si 20 de minute, pana devine un preparat cremos, adaugand apa fierbinte, daca este nevoie.

Restul legumelor se pastreaza la cald. 

Intre timp, se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga chiliul tocat, frunzele de curry si semintele de mustar. Se prajesc la foc mediu spre mic 1-2 minute, pana sunt eliberate aromele. Se transfera pe prosoape de hartie. 

Se incalzesc chapati, se aseaza orez deasupra, vinetele caramelizate, dhal si temper si se consuma imediat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dhal cu vinete (tocanita indiana de mazare)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Hrisca cu legume la grill