Sosul de caramel: se caramelizeaza zaharul si se adauga faina. Se amesteca repede ,apoi se toarna treptat laptele. Se fierbe ,pana se ingroasa,amestecand in tot acest timp.Se lasa la racit, cand este gata.
Vafe: Se pune untul intr-un vas , pe ochiul mic de la aragaz pana se topeste. Se lasa la racit.
In alt vas se amesteca galbenusurile cu vanilia si apoi cu laptele si untul racit.
Separat se amesteca ingredientele uscate si anume: faina cernuta, zahar ,praf de copt, sare.Se combina cele doua compozitii,la care se adauga abusurile batute spuma si cele 2 banane taiate bucatele.Se incalzeste aparatul de vafe, iar daca este cazul se ung cele doua gratare cu ulei (la mine nu a fost cazul-depinde de aparat),se toarna un polic de aluat,sau cat considerati. .Se inchide si se asteapta pana este gata. Mi-au iesit 11 mai mari si 1 mica, deci 12 bucati.
Se servesc cu banane si sos de caramel.