Desert turta dulce glazurata

de Ancutsa in Dulciuri, 15 Dec 2019 | 2429 vizualizari

 

Zilele trecute am pregătit niște turtă dulce pentru nepoței. M-a prins ora 2 noaptea decorându-le, dar a meritat toată munca. De data aceasta, am folosit mai multă cacao la aluat, iar pentru decorat: ciocolată albă și coloranți pudră naturali. A ieșit pufoasă, aromată și așa de bună. Le-am lăsat la uscat, iar a doua zi le-am adăugat sfoară colorată și le-am ambalat în celofan, am căutat și o cutie solidă, pentru că aveau drum lung de făcut. Turtă dulce făcută cu multă dragoste…

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri miere,
  • 3 linguri zahăr brut din trestie de zahăr (Sano Vita),
  • un praf de sare,
  • 1 plic praf de copt (Dr. Oetker),
  • 350 g făină;
  • 4 linguriţe cacao,
  • 1 linguriţă mix mirodenii (Belbake cu anason stelat, coriandru, ghimbir, scorțișoară, cuișoare, cardamon),
  • pentru decor:
  • 200 g ciocolată albă,
  • Coloranți alimentari naturali pudră (verde, orange, albastru),
  • fulgi, perle și fire colorate de zahăr (Dr. Oetker)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert turta dulce glazurata:

 

Se amestecă untul cu zahărul brut, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adaugă şi cacao, praf de copt, mixul de mirodenii şi făină cât cuprinde (aprox 300 g), amestecând bine. Se răstoarnă pe blatul de lucru presărat cu făină (aprox 50 g ), frământând până se obţine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a-l putea întinde. Se dă la frigider 30 de minute.

 Se întinde aluatul pe blatul de lucru într-o foaie potrivit de groasă. Se taie cu forme de patiserie şi se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt.

Se dă la cuptor, la foc mediu, maxim 10 minute fiecare tavă (se verifică cu o scobitoare, dacă aceasta rămâne curată, atunci sunt făcute). Se obţin 3 tăvi cu turtă dulce. Se lasă la răcit.

 Pentru decor: se topește ciocolata albă pe baie de abur sau la chocolate fondue. Se lasă 10 minute la răcit (sau cât să se închege ușor), apoi se împarte în mai multe castronele, în funcție de câte culori doriți să obțineți. Se adaugă coloranții alimentari, amestecând. Se transferă în pungi pentru decorat, care se taie la capăt. Cât mai puțin, ca apoi să putem desena cât mai subțire.

Se ornează după inspirație, fiecare formă de turtă dulce și se decorează cu fulgi, perle și fire de zahăr.

 

Se lasă la uscat pe un grătar de răcire sau o tavă, până a doua zi.

 

Se adaugă sfoară colorată și se ambalează în celofan. Sunt numai bune pentru atârnat în brad.

 

Timp de coacere: 10 min x 3 tăvi

Timp de pregătire și decorare: 2h

Porții: 30 buc

Poftă Bună!

 

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/turta-dulce-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cacao