Desert tortulet ametit

de Constelatialeu in Torturi, 31 Oct 2019 | 3602 vizualizari

 

Din categoria ...vreau si eu un tortulet mic ( vinovatia ca-l mananc singura e mai mica daca tortuletul e mic ), nimic sofisticat, bun sa fie.....forma mai mica de 16 cm nu am, dar daca gasesc imi achizitionez, ca poate se mai trezesc si altii ca vor tort mai mic decat micul.....:))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat cu nuca diametru 16 cm
  • 4 oua medii
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata ( linguri pline varf )
  • 2 linguri cu faina ( pline varf )
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 50 g fondant cacao
  • 50 g ciocolata neagra
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 4 linguri apa
  • 1 esenta de rom
  • Visine din visinata
  • aschii de ciocolata alba
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tortulet ametit:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez cca 5-6 min, apoi am incorporat galbenusurile si la final am adaugat nuca macinata si faina cernuta. Am omogenizat amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat forma de tort cu hartie de copt si am turnat compozitia in forma, am bagat la cuptorul preincalzit la 175 grade C, am setat functia pentru copt prajituri si am lasat cca 35 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca.

 Sirop. Apa cu zaharul le-am fiert pana zaharul se topeste, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

Crema : Untul moale se mixeaza pana devine o spuma moale. Separat incalzim fondantul pe baie de abur, adaugam si ciocolata si omogenizam, acest amestec il incorporam in untul moale. Eu am pastrat cca 50 g unt, pentru cazul in care se taie crema ca a fost prea fierbinte fondantul, nu a fost cazul. Am dat crema la rece sa se intareasca un pic, apoi am scos-o din frigider si am mixat-o cu restul de unt. Am obtinut o crema fina si delicioasa.

 Asamblare. Am sectionat blatul in 4 parti aproximativ egale, am asezat prima parte pe o farfurie am insiropat-o si apoi am pus un strat de crema si bucatele de visina din visinata, am asezat a doua parte insiropata, strat de crema si visine, a treia parte de blat, crema si visine si apoi ultima parte de blat, am imbracat tortul in crema ramasa si am ornat cu aschii de ciocolata alba si visine din visinata. Simplu si un pic ametit acest tortulet.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortulet ametit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si nuca