Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata si un tort delicios cu blat de casa si reteta cu nr. 300 pe Bucataras!
Tiramisu reţetă originală
Pregatim intai blatul: mixam ouale cu zaharul pana devin albicioase, adaugam untul topit si racit, faina, cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute.
Intre timp, pregatim crema: mixam galbenusurile cu zaharul pana devin albicioase, apoi le punem pe bain-marie inca 10 min. amestecand continuu. Le lasam la racit. Mixam mascarponele, adaugam treptat galbenusurile racite, apoi treptat si frisca lichida. Mixam la viteza mare pana cand crema devine suficient de tare. O dam la rece.
Pregatim siropul: fierbem laptele cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugam si cafeaua indulcita si lasam la racit.
Taiem blatul in 2 parti, care vor fi destul de subtiri. Punem primul blat in tava si il insiropam bine, iar pe margie punem piscoturi trecute cateva secunde prin lapte, adaugam apoi jumatate din crema si cel de-al doilea blat.
Acoperim cu crema si presaram cacao.
Dam la rece peste noapte sau pentru cel putin 5-6 ore.
Pofta buna!
1
Puteti face compozitie dubla de crema.
2
Deasupra se poate orna cu frisca.