Am pregătit acest tort pentru ziua băiatului meu și a fost foarte lăudat de invitați.
Blat alb: Separam ouăle, batem albusurile cu un praf de sare pana se albesc, apoi adaugam si zaharul mixând in continuare pana devin spumă tare. Frecăm galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste albusurile batute.Amestecam usor cu o spatula de jos in sus si adaugam treptat din făina amestecată cu praful de copt.Turnăm intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptorul preincalzit la 170° până trece testul scobitorii.
Blat negru: se face ca blatul alb, doar ca făina trebuie amestecată și cu cacao.
Crema: Ciocolata se rupe in bucăți și se pune împreună cu frișca lichidă pe baie de aburi. Cand ciocolata este topită, se lasa la răcit, ideal ar fi peste noapte, apoi se mixează și se încorporează cu mascarponele.
Blaturile racite se taie in două, apoi in fâșii egale. Se însiropează si așezam una albă, una neagră până terminam primul strat. Punem crema peste, iar apoi incepem cu al doilea strat unde vom pune mai intai negru,alb,negru etc. La final imbracam tortul in crema ramasa peste care punem frișcă. Ornam in asa fel încât sa ne iasă tabla de șah. (Mie mi-a cam dat bătăi de cap tabla de șah) Așezăm piesele de sah deasupra și servim.;)
1
Ca sa nu va chinuiti prea tare cu tabla de șah, puteti orna cu pătrățele de ciocolată: una alba, una neagra, dând aspectul unei table de șah.