Tort Amandina

de iry-gabriela in Torturi, 1 Noi 2013 | 8147 vizualizari

 

.........acest tort l-am facut dupa reteta amandinei pe care am facut-o ceva vreme (cu mici modificari)care le-a placut celor din casa. Iar papuceii de pe tort ii am de la tortul de botez a Elenei...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua,
  • 9 linguri de ulei,
  • 9 linguri de sifon,
  • 200 gr de zahar ,
  • o cana de faina
  • 3 linguri de cacao.
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 1/2 pachet de unt,
  • 100 gr de zahar pudra,
  • 3 galbenusuri,
  • esenta de rom
  • 3 linguri de cacao.
  • Pentru glazura avem nevoie de;
  • o ciocolatat amaruie
  • 1/2 pachet de unt.
  • Pentru sirop avem nevoie de
  • 600 ml apa,
  • 200 gr zahar,
  • esenta de rom
  • 2 plicuri de ciocolata calda.
  • Pentru decor :
  • nuca de cocos.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Pentru inceput preparam blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul peste care adaugam uleiul si sifonul, le batem bine pana se formeaza ca o crema spuma. Acestea batute bine le adaugam peste albusuri batute spuma, amestecand usor pana se omogenizeaza. La final adaugam faina si cacaoa amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia. Se pune intr-o forma de tort care o ungem cu ulei si apoi o tapetam cu faina, dupa care dam la cuptor pentru 40 de minute.    

Blatul astfel copt se va lasa sa se raceasca dupa care se va taia in trei parti egale.

Separat se va face crema mixand toate ingrendientele date.  

Cat se va coace blatul se va pune apa pentru sirop la fiert cu zaharul si esenta de rom, iar cand apa este fiarta se va adauga ciocolata calda.    

Dupa ce se va taia blatul se va aseza prima parte pe un platou si se va insiropa foarte bine dupa care se va unge cu o parte din crema. Apoi se va adauga a doua parte de blat care se va insiropa si acesta, dupa care se va adauga a doua parte din crema. La final se a adauga a treia parte de blat care se va insiropa si el foarte bine. Crema ramasa o vom unge pe partea verticala a tortului deoarece deasupra vom adauga glazura pe care o vom face prin topirea ciocolatei cu untul la baie de abur. Glazura se va unge cand este calda pentru a o uniformiza. Eu am ornat tortul cu nuca de cocos

Sper sa va placa, pentru ca la noi nu a mai apucat a doua zi!

TIPS-URI

1

Siropul folosit trebuie sa fie la fel de rece ca si blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort amandina