Desert tort diplomat

de Geanina87 in Torturi, 4 Apr 2014 | 74983 vizualizari

 

Am facut dupa reteta Jamilei :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • 1 conserva de ananas
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 linguri de faina
  • 20 g gelatina
  • 5 galbenusuri
  • esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat:

Punem gelatina intr-un bol, peste care turnam putina apa rece pentru a se hidrata.

Intr-o cratita punem zaharul, galbenusurile, faina, esenta de lamaie si putin cate putin laptele. Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa. Oprim focul si lasam sa se racoreasca putin, apoi  incorporam gelatina hidratata. Omogenizam astfel incat sa se topeasca granulele de gelatina. Lasam la racit si ne apucam de taiat fructele cuburi de marime medie. Batem frisca tare si o incorporam in crema racita. 

Scurgem zeama din conserva de ananas, inmuiem cate un piscot in ea si asezam in interiorul unui inel de tort, astfel incat sa aiba forma unui blat cu margini inalte. Asezam un strat de crema, unul de fructe, crema, fructe, iar la final ornam dupa bunul plac.

Se lasa la frigider peste noapte sau cel putin 8 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

delia_iren 1

20.04.2014, 15:03

Geanina87 1

20.04.2014, 17:09

Adevarat a inviat!

cryna77 1

09.08.2016, 14:32

Arată foarte bine! Îl voi încerca și eu. La ce dimensiune ai setat inelul pentru tort?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu iaurt