Desert Tort "Napoleon"

de anisoara in Torturi, 29 Mai 2010 | 74851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de margarina cu procent mare de grasime
  • 1 ou
  • 1 cana apa calduta 
  • 2,5 pahare de faina ( 250 ml volumul paharului )
  • 1 lingura mare de ulei
  • 1 lingura de otet de masa
  • 1 lingurita de zahar fara virf
  • 1 lingurita de sare fara virf
  • Crema :
  • 1.5 l de lapte gras
  • 8 oua mijlocii
  • 2 pahare (200 gr) zahar 
  • 4 linguri cu varf de faina 
  • vanilie  
  • sucul unei lamai
  • 300 gr de unt 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tort "Napoleon":

Preparare a foilor se face dupa urmatoarea metoda : http://www.bucataras.ro/retete/3213/pprepararea-aluatului-in-foi.html

Acest aluat se prepara din timp si se lasa la frigider pentru mai mult timp.

Folositi unt sau margarina 80-82 % grasime, daca nu gasiti,  folositi margarina amestecata cu untura sau untura curata de porc. 

Se obtin 4 blaturi in foi de marimea tavii, care se coc la temperatura de 200-220 grade, timp de 20 minute pana se rumenesc in tava, nu pe dosul tavei. Veti obtine foile foarte crocante.

Crema: Se fierbe tot laptele si se lasa la racit pina ajunge usor caldut. Intre timp se bat bine ouale cu zaharul, faina, se adauga un pahar de lapte caldut, se amesteca, apoi se adauga restul de lapte si se pune la fiert. Se poate prepara crema prin fierbere la bain mare sau prin fierbere directa pe aragaz.
Eu prefer  sa pun cratita pe foc si sa fierb crema. La inceput se fierbe vreo 4-5 minute la un foc mai maricel, amestecand in continuu cu o lingura de lemn, apoi se da focul incet si se amesteca repede inca vreo 10 minute pina se ingroasa.

Se opreste focul imediat si se da crema de-o parte si se lasa la racit. E necesar din cand in cand sa amestecati in ea pentru ca prinde o pojgita deasupra.

In timpul acesta, intr-un vas separat se bate untul cu vanilia si treptat se adauga crema din lapte putin calduta si cu sucul unei lamai (dupa gust). Totul se bate bine pana se obtine o compozitie omogena. Se lasa crema la racit in frigider.

Pe un platou mare se asambleaza tortul. Se pune cite o foaie coapta si frageda si se unge atent cu putina crema pe toata suprafata foii. Se procedeaza la fel  pina se ung toate foile de tort.

Cu crema ramasa se unge tortul pe lateral si deasupra. Separat, se maruntesc resturile de foi si se presara bine tortul de jur imprejur.
Aceasta tort nu se decoreraza. El este recunoscut sub aceasta denumire, "Napoleon", prin aranjamentul pe care-l vedeti in fotografie.

De la inceput tortul este inalt, apoi cu timpul foile se inmoaie si scade din inaltime cam 8 cm. Nu folosesc crema multa si abundenta la ungerea fiecarei foi deoarece nu se mai simte bine gustul crocant al foilor din tort. Eu prefer acesta varianta mai mult.

TIPS-URI

1

Aici am postat o receta de tort Napoleon (1),  http://www.bucataras.ro/retete/3209/tortul-napoleon-.html, unde aluatul in foi este preparat dupa o metoda rapida.

2

Eu am descris metoda cea mai usoara si rapida de preparare a acestui tort, dar cine cunoaste metoda de baza a prepararii aluatului in foi stie cit lucru si cit timp se depune pentru prepararea aluatului in foi. Si rezultatul nu va fi mai bun si mai gustos decit cel pe care l-am expus acum in reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort "Napoleon"" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite