Desert tort inima cu mascarpone si fructe

de mirela0911 in Torturi, 22 Feb 2018 | 5464 vizualizari

 

Este un tort tare bun si facut cu dragoste pentru familie! 
Reteta cu dragoste :x

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 2 lg apa rece
  • 4 lg ulei
  • 8 lg faina
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 lg zahar pudra vanilat
  • 1 compot ananas
  • alte fructe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort inima cu mascarpone si fructe:

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri, amestecand cu o spatula. Se pune si coaja de lamaie. La final se incorporeaza faina cu miscari usoare. Se toarna compozitia intr-o tava de silicon in forma de inima si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si, daca este gata, se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, apoi se toarna frisca lichida si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema pufoasa si mai consistenta.

Se desface compotul de ananas, se taie bucatele mici si se pune la scurs.

Blatul se taie in 3 parti. Pe un platou se asaza primul blat si se insiropeaza cu sucul de la compot. Se unge apoi cu o parte din crema, se pune ananasul bucatele si se continua asa pana la ultimul blat. Se pastreaza din crema o parte pentru a unge tortul si deasupra.

Se orneaza cu felii subtiri de kiwi, cu ananas, afine, etc

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi si tava rotunda, nu neaparat inima.

2

Se pot folosi fructe de care aveti si va sunt la indemana.

3

Ornarea se face dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort inima cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "Brad de Craciun"