Desert tort Egiptean

de Dea_Dea in Torturi, 21 Apr 2013 | 100354 vizualizari

 

Un tort fin si rafinat si o luna de Bucataras!

 

INGREDIENTE

  • Foi : (se vor face 3 foi, exact din aceleasi ingrediente din lista de mai jos)
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1/2 lingura faina
  • Crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 375 ml lapte
  • 150 ml frisca
  • Crema 2:
  • 120 gr alune
  • 2 linguri de zahar
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Egiptean:

Foi: Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana devine ca o bezea. Amestecam nucile macinate si la final se adauga faina. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc potrivit pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea foaie...si apoi urmatoarea.

Crema 1: Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon (sau faina), zahar si laptele adaugat treptat, se pune pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o budinca. O lasam sa se raceasca. Intr-un castron se bate frisca si se incorporeaza crema fiarta.

Crema 2: Topim zaharul si il turnam in strat subtire pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca si il zdrobim. Alunele se zdrobesc si ele bucati.

Batem frisca tare si adaugam caramelul+alunele zdrobite.

Il montam in felul urmator: o foaie, 1/3 crema 1, 1/3 din crema 2, foaie...la fel ...iar ultimul strat sa fie de crema 2.

Se lasa la rece cateva ore, timp in care caramelul se mai topeste putin in frisca.

Se orneaza dupa cum dorim, eu am folosit alune si ciocolata.

TIPS-URI

1

 Ingredientele sunt pentru o foaie, insa avem nevoie de trei foi, deci inmultiti cu 3 cantitatile de mai sus :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (28)

ionela2682 1

22.04.2013, 09:34

Doar 1 luna??aveam impresia ca te stiu de mai multa vreme!!!

cdiana 1

04.08.2013, 21:20

Am facut acest tort ieri, este un deliciu. A fost foarte apreciat de toata lumea, este exceptional.
Singura remarca este ca, la o oala cu diametru de 24 cm, la cantitatile date, foile nu ies atat de groase ca in poze. Au iesit mult mai subtiri si am scos destul de greu hartia de copt de pe ele.

Ligia Bxl 1

16.01.2014, 11:30

arata super Andreea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Giulia