Am ales o variantă rapidă şi uşoară de tort diplomat. Adică fără blat . nici măcar din pişcoturi şi cu smochine dintr-o delicioasă dulceaţă. Perfect pentru o frumoasă şi călduroasă zi de vară!
Pentru forma detaşabila de 18 cm :
Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele.
Se pregateste budinca de vanilie la rece din lapte, praf şi esenţă de vanilie.
Se bate frişca spumă, nu foarte tarem împreună cu zahărul Bourbon.
În crema de vanilie se adaugă frişca bătută, apoi gelatina pe care am pus-o după hidratare la foc mic, până s-a încălzit şi dizolvat.
Se amestecă bine, după care se adaugă stafidele şi fructele din dulceaţă.
Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu folie de plastic.
Se dă la rece pentru 4-5 ore, după care se poate răsturna pe un platou şi se poate orna după preferinţă.
Poftă bună!