Desert tort de post

de Constelatialeu in Torturi, 15 Mar 2019 | 5971 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi de napolitana rotunde ( 4 maro,4 albe)
  • Umplutura
  • 250 g margarina rama
  • 1 borcan de 375 g Pasta de alune crocanta SanoVita
  • 2 banane coapte cca 220 g
  • 90 g ciocolata amara Poiana
  • 1 borcan de 400 g cu dulceata de zmeura
  • 200 g biscuiti pettite beure de post
  • 100 g zahar
  • 120 g nuca macinata
  • 100 g rahat colorat
  • 50 g stafide aurii
  • Glazura
  • 90 g ciocolata neagra Poiana
  • 20 ml ulei
  • Decor cubulete mici de rahat colorat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de post:

Am pus in vasul robotului biscuitii, bananele, pasta de alune si dulceata de zmeura si am mixat  2-3 minute, n-am vrut sa se sfarame de tot biscuitii, am vrut sa ramana bucatele mai mari. Rahatul colorat il taiem cubulete micute. Intr-o craticioara topim margarina cu zaharul si ciocolata apoi o incorporam in amestecul din vasul robotului, adaugam si nuca macinata si la final incorporam rahatul si stafidele. Pe un platou asezam prima foaie de napolitatana, am inceput cu o foaie maro, am intins o parte din umplutura si am asezat o foaie de napolitatana alba, am procedat la fel alteranad foile de napolitana, umplutura am incercat s ao impart in parti aproximativ egale, ultima foaie a fost una alba. Dupa fiecare foaie pusa am presat usor sa se faca priza intre foaie si umplutura. La final am topit ciocolata si am amestecat-o cu ulei apoi am turnat-o peste tort, deasupra am ornat cu bucatele de rahat colorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de smantana