Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie

de Merisor in Torturi, 30 Aug 2018 | 10140 vizualizari

 

Simplu de preparat, foarte gustos și, mai ales, foarte aromat, acest Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie!
Merele călite cu unt și scorțișoară, s-au combinat perfect cu crema de vanilie în care am adăugat și ciocolată albă.
Sunt mult mai rapide torturile cu biscuiți, sau cele cu pișcoturi, pentru că nu mai ai grija coacerii blatului și a răcirii acestuia.
Însă ideea combinației de mere și cremă de vanilie, am preluat-o de pe blogul Gicuței: Bunătăți din bucătăria Gicuței, căreia îi mulțumesc pentru inspirație!
 

 

INGREDIENTE

  • 450 biscuiți petit beurre
  • Pentru stratul de mere:
  • 1 kg mere acrișoare, rase
  • 125 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 100 g unt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1 l lapte
  • 100 g amidon
  • 30 g făină
  • 100 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 3 lingurițe esență de vanilie
  • 1 praf sare
  • 100 g ciocolată albă
  • 250 g mascarpone
  • Pentru glazura de ciocolată:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură lapte
  • 25 g unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie:

Pregătim merele pentru Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie.

Curățăm merele de coajă și cotoare și le dăm pe răzătoarea mare.

Le punem într-un vas, pe foc și le amestecăm cu zahărul, până când se caramelizează și se formează sirop.

Adăugăm amidonul, în funcție de cât sirop rezultă și amestecăm intens, pentru omogenizare.

Când se îngroașă ca o budincă, adăugăm untul tăiat bucățele și scorțișoara și din nou amestecăm.

Mai lăsăm merele pe foc până se topește untul și se omogenizează compoziția, apoi stingem focul și dăm vasul la rece.

Pregătim crema de vanilie.

Amestecăm amidonul cu zahărul, făina și puțin lapte rece.

Restul de lapte îl punem la fiert cu un praf de sare, iar când este fierbinte, adăugăm amestecul de mai sus.

Amestecăm intens până când crema se îngroașă ca o budincă și fierbe creând bășicuțe.

Adăugăm ciocolata ruptă în bucăți, vanilia și din nou amestecăm până la omogenizare.

Stingem focul, acoperim crema cu o folie direct peste ea pentru a nu face crustă și o dăm la rece.

Crema va fi ceva mai groasă, aproape de consistența unei budinci.

Când este răcită, o mixăm și încorporăm mascarponele.

Asamblare Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie.

Așezăm un rând de biscuiți în tavă și întindem peste ei jumătate din crema de vanilie.

Așezăm din nou un rând de biscuiți peste cremă și întindem peste ei crema de mere.

Urmează un alt rând de biscuiți, restul de cremă și terminăm cu un ultim rând de biscuiți.

Topim ciocolata la bain marie împreună cu untul și laptele, o omogenizăm și o turnăm fierbinte peste ultimul rând de biscuiți.

O întindem bine cu spatula de tort  și dăm tava cu tortul de biscuiți la rece pentru cel puțin o oră.

Nu este necesar să însiropăm biscuiții, deoarece se vor hidrata de la creme.

Nouă ne-a plăcut tare mult acest tort, sper să vă placă și vouă dacă îl veți încerca!

 

TIPS-URI

1

Biscuiții nu se însiropează, se vor hidrata și înmuia perfect de la creme.

2

Dimensiunile tortului: 25/25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Merisor 1

31.08.2018, 18:24

Rocsi 1

01.09.2018, 21:29

Ce minunataaaaaa...Salivez cand vad pozele astea!

Sidy 1

01.10.2018, 08:31

Un DELICIU ! Exact pe gustul meu...drept la favorite cu reteta. Multumesc Merisor !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca