sant eclere cu crema de cremes..............am vrut sa schimb putin sa nu fie asa dulci...................s-au topit......................rapid nu gluma
crema:
Decor:
Eclere:se amesteca apa cu uleiul , sare, se pune sa clocoteasca .Cand clocoteste se pune faina si se amesteca foarte bine ,pana se desprinde aluatul de pe vas apoi se ia de pe foc si se pun ouale pe rand cate unul si se amesteca foarte bine pana se incorporeza toate
Se pun in sprit sau in punga daca nu aveti se da forma si se coc in tava unsa cu putin ulei .Se coc la foc foarte tare la 250 grade aproximativ 12 -14minute sa se rumeneasca bine deasupra altfel se lasa cand se racesc si se taie mai greu
Crema:se amesteca 5 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si vanilia,apoi se pune faina cernuta si se amesteca bine dupa care se pune laptele si se pune cratita pe foc ,se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.Cand crema e aproape gata se pune gelatina inmuiata in putina apa(eu am pus foi12 buc -20g).
Albusurile( 5 la numar )se bat spuma tare apoi se amesteca cu crema calda ,dar se amesteca cu o spatula usor.
Glazura ciocolata:se pune ciocolata rupta buncati intr-un vas apoi se pune untul si frisca si se amesteca bine pana se potesc pe sofa sau pe baia de aburi,dupa care se orneaza eclerele
Se iau eclerele coapte se taie in doua dar nu de tot se umplu cu crema dupa care se orneaza cu ciocolata
pofta buna
Dintr-o portie va ies apoximativ 20 bucati mai mici,eu am facut 3 portii sa fie ,nu le-am umplut pe toate, se pot pastra si neumplute in frigider 4-5 zile