Desert tort cu mure si ciocolata alba

de Lau in Torturi, 22 Ian 2021 | 2065 vizualizari

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • Blat cu nuca
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • Crema de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Crema de mure
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 g mure
  • 2 linguri zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana 35% grasime
  • Decor
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mure si ciocolata alba:

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbensurile amestecate cu apa si uleiul,mixam cat se omogenizeaza.

Cernem faina amestecata cu praful de copt,cacao,adaugam coaja si esenta de vanilie,amestecam cu o paleta cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2 feii.

Procedam la fel si cu blatul de nuca,doar ca vom pune nuca in loc de cacao.

Crema de ciocolata alba-intr-un ibric adaugam ciocolata rupta bucatele si 100 ml frisca,punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,avem grija sa nu fiarba,acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca cateva ore(eu las peste noapte in frigider)

Mixam restul de frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam ciocolata topita si mixam pana ce se omogenizeaza si devine o crema.

Adaugam crema de branza care am mixato cu zaharul pudra,esenta de vanilie,mixam cat sa se omogenizeze.

Crema de mure-intr-un ibric adaugam murele,zaharul,100 ml apa si punem pe foc sa fiarba cca 5 min.

Strecuram totul cu ajutorul unei site si cu furculita pisam pentru a scoate tot siropul din fructe.Lasam sa se raceasca foarte bine siropul.

Ciocolata alba o topim cu 100 ml frisca,lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca lichida cu smantana pana ce isi dubleaza volumul si devine o crema,adaugam sirop de mure pana ce obtine culoarea dorita.

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de cacao-insiropam-aduagam 1/2 crema de ciocoalta alba-foaie de blat cu nuca-1/2 crema de mure-foaie de blat cu cacao-crema de ciocolata alba-foaie de blat cu nuca si imbraca tortul cu crema de mure ramasa.

Dam la rece 1 ora inainte sa decoram.

Incalzim frisca pana la punctul de fierbere,adaugam in 2 boluri in care am adaugat ciocolata rupta bucati si turnam peste tort.

Decoram tortul dupa imaginatie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mure si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu caramel si mascarpone